Paris & Frankfurt am Main

Min resa fortsätter och håller i sig i ett par dagar till. Just nu befinner jag mig på min andra av tre kvällar i Frankfurt, eller Frankfurt am Main som staden också heter eftersom floden Main rinner igenom den.
Men först, jag har ju varit i Paris. En ståtlig och lite pitoresk stad med fantastsika gammal modiga hus och ståtliga konstverk. Rullade in på Paris gare du nord fredagskvällen och tog in på ett mysigt tvåstjärnigt hotell i närheten av tågstationen. Sen dagen efter begav jag mig neråt och inåt staden kom så jag fick se Luvren med sin vackra, men typ alla fransosers fasa, pyramid av glas. Den otorligt stora parken framför som ledde hela vägen ner till operahuset i Paris. Något som var väldigt irriterande dock, just där var alla turistälskande försäljare som gick omkring o tjatade att man skulle köpa någon löjlig liten Eifeltorn, "Three for one euro", usch och denna j*vla valuta som kallas Euro, fy tusan bara massa mynt. Sverige, gå aldrig med i EMU! Så fick man in lite politik i allt också. Jag fortsatte min vandring, hade ju ca 1,5 timmes vandring fram till dit jag skulle spendera min andra natt, utan min lilla sido tripp till Luvren, tror det tog mig 3 timmar totalt i ca 28-29 graders värme om inte mer i solen. Fick en jäkla fin bondbränna.
Men en sak kan jag erkänna, att Eifeltornet var sjukt stort. Jag visste ju att det var stort men inte så stort, det var sinnes. Och nej, jag vägrade prova på det franska köket med alla konstiga saker dem har. Sen dagen efter så var mina föräldrar så otroligt gulliga, omtänksamma och snälla att dem lånade mig 3000 för att jag skulle kunna njuta och inte bara leva så snålt som möjligt och inte göra något roligt, så stort TACK till min kära mamma och pappa!
När jag hade packat ihop mina grejer och checkat ut så begav jag mig mot fel håll egentligen, men det var för jag vill ju se världens kändaste kvinnas lilla syster, nämligen Paris egna statue de Liberté. Sen så började jag min vandring mot tågstationen igen, på 1,5 timme och denna gång var det mest uppför för tydligen så ligger Gare du Nord högst upp i en backe.
...
Frankfurt då, resan hit var ju spännande på så vis att stationen innan Köln, där jag skulle få göra ett tågbyte och vänta i två timmar i Köln, blev vi stående i 30-45 min utan att någon riktigt förstod varför. Men det visade sig att någonstans längs spåret innan Köln så brann det, så vi väntade på en ny rutt, en lång väg runt. Så istället för att få döda två timmar i Köln blev det bara 15 min. Men jag kom fram till Frankfurt vid sju tiden på kvällen, den bästa tågstationen efter Köpenhamn måste jag erkänna, Amsterdam sämst.
Frankfurt var återigen ett ställe där jag kände mig lite vilsen i början, men inte alls lika som tidigare. Jag hittade relativt snabbt till vandrarhemmet, ett trevligt ställe som heter United Hostel Frankfurt City Center som tydligen ligger i utkanten av Frankfurts red light district (ett mer skrämmande ställe jämfört med det i Amsterdam).
Idag (13/8) har jag varit runt på sightseeing, var till ett kvarter som heter Römer, byggdes upp under 1200- och 1300-talet men totalförstördes under kriget förutom domkyrkan och gamla Nikolaikyrkan. Men ortsborna har byggt upp Römer så att det ser exakt ut precis så som det gjorde på 1300-talet, helt fantastiskt.
Var även och spanade in skyskraporna och det märks att Frankfurt är ett ekonomicentrum för Europa, till och med så att att jag snubblade förbi Europeiska Centrak Bankens, Eurotower, med sin gigantiska logga uppfört på gräset utanför.
Sen avslutade jag kvällen på ett mysigt ställe längs Bleichstrasse med min kära vän från tiden i styrelsen för Svenska kyrkans unga, Johanna Hedengren, vilket var så otroligt roligt och behövande för oss båda, tror jag.
Sen var jag en gentelman och följde henne till porten, för vi (läs SKU) vill ju inte att något ska hända vår Johanna.
Sen vandrade jag hem och tog en liten omväg för att slippa gå rakt egenom red light district.
Det var vad jag hade hittills, jag kan tala om för alla att det kommer komma ett inlägg med bara bilder sen från Arlanda till Arlanda, over and out!
 Maria & Kattis

Jättekul att läsa vad du har haft för dig. Ser fram emot att höra ännu mer när vi ses nästa gång!

Svar: Det är klart, och när jag kommer hem så ska jag börja med att sätta igång arbetet med era bröllopsbilder. Jag är ledsen att det tagit sån tid men jag lovar att speeda på efter semestern. Och ses, ja vi borde ju ta en grillkväll så här nu innan sommaren är helt slut.
Anders Lindberg

 2012-08-15    20:07:46
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?